2011-12-24

Purses vs Cars pt.2


Sećate li se OVOG mog posta? Nedavno sam, zbog jednog konkursa, iskoristila taj post kao polaznu tačku za članak. Kako sam pisala, ton je postajao sve više sarkastičan, a meni se na kraju upravo to i svidelo. Obzirom da na mom blogu retko kad možete zapravo nešto i da pročitate jer preovladavaju fotografije, odlučila sam da ovo podelim sa vama. Nadam se da će vam se dopasti.

Dakle, evo ga, Purses vs Cars pt.2 


Postoje sitnice bez kojih ‘ne možemo da zamislimo život’. Postoje i one malo krupnije sitnice kojima, na neki način, podređujemo život. Sve brže živimo, sve više radimo i jurimo karijeru. Gomilamo novac (oni koji su te sreće) i trošimo ga na luksuzne ‘to die for’ stvarčice. Ne bih sada filozofirala o devijaciji potrošačkog društva, niti bih seksistički presuđivala o tome ko ima veću sklonost ka nepotrebnom trošenju – žene ili muškarci. Istina je da tu nema nekih bitnih razlika – razlikuju se samo stvari za kojima žudimo i koje, kao što rekoh, ako imamo sreće, kupujemo. Čak je i funkcija tih stvari manje više ista – da jasno, i bez mnogo dodatnog objašnjavanja svima stave do znanja koji je naš društveni status. U vremenima kada, zbog brzine života, ljudi neretko zaboravljaju da rade na svojoj ličnosti, luksuzni predmeti su zgodno poslužili da se ‘okitimo’ i drugima ispred nosa mašemo stvarčicama koje pokazuju ‘koliko smo vredni’. Takvo stanje stvari dovelo je do toga da devojčicama idol postane Paris Hilton sa svojom čivavom i LV torbom mlitavo obešenom preko ruke, ili, u domaćem izdanju, Džej Kej i Seka Aleksić. No, nećemo sada upirati prstom, trend je tu i masa mu se priklonila. Ostaje samo još da analiziramo kakva vam torba treba (ili automobil, ukoliko ste muško) kako biste društvu poslali adekvatnu poruku o tome ko ste i šta ste.
1.       Chanel 2.55 vs. Mercedes Benz
Želite da izgledate prefinjeno, obrazovano i kao da ste plave krvi? Tu je Chanel 2.55 torbica ako ste dama (a ni par Chanel kostima nije na odmet, da ne ostane mesta sumnji), i luksuzni Mercedes E klase, ukoliko ste gospodin. Oba su otelovljenje luksuza, elegancije i prefinjenosti. Crna boja i visoki sjaj su obavezni ukoliko želite da ostavite pravi utisak, i ništa vam više ne treba.

2.       Hermes Birkin vs. Rolls Royce
Imate poveći bankovni račun i želeli biste svima to da pokažete? Na vreme se prijavite na listu čekanja za ovu kultnu torbu, jer ona će svima veoma jasno poslati poruku o tome koliko ste ’teški’. Dok čekate na torbu, poručite jedan Rolls Royce sa vašim inicijalima ugraviranim u 24-karatni zlatni branik. That’ll do the trick. Bar dok torba ne pristigne.

3.       Celine Boston Tote Bag vs. BMW
Ukoliko ste trendseterka ili modna blogerka, dobro znate da vam kredibilitet zavisi od ove torbe. Ona je dokaz vašeg istančanog ukusa i ličnog, autentičnog stila. Uz nju, sasvim fino će vam leći i jedan Bmw 5, recimo. Ili mužjak u Bmw 5ici.

4.       Mulberry Alexa Bag vs. Toyota Rav4
Odjednom ste otkrili da želite da budete ’drugačiji’ i potpuno autentični? Pridružite se hiljadama hipsterki i nabavite svoju Mulberry torbu. Istaći će vašu posebnu ličnost i vaš umetnički alter ego kao ništa drugo. Rav4 se uklapa u koncept utoliko što, iako ste ’buržujsko’ dete, prezirete novac. Dakle, ironično vozite Rav4. Jasno kao dan.

5.       Furla Candy bag vs. Volkswagen Beetle
Poslednja opcija je za nežne mamine i tatine princeze. Nabavite Candy torbu u svim mogućim bojama, kao i Bubu koja će se slagati uz njih, and you’re good to go!

10 comments:

  1. Super je članak :)
    I ja ponovo biram kola <3 :D

    ReplyDelete
  2. moj odgovor na sve to je : http://www.rentabag.rs/

    za sve vas bez licnosti,i manjkom ega i samopostovanja,otalno ""spBski"

    ReplyDelete
  3. Komantar za Celine torbu me je odusevio :D posto kontam da je 'totalno in' a meni se bas ne svidja. I dopada mi se to sto je ton sarkastican ;) odlican je clanak pa se nadam da ces jos koji podeliti sa nama! :)

    P.S. Ladno ne verujem - rent a bag!!! Neka mi neko kaze da je zezanje :D

    ReplyDelete
  4. zanimljiva ideja poredjenje torbi i auta :)

    ja bi ipak auto

    ReplyDelete
  5. super tekst! a sarkazam, može, može u svim oblicima, samo piši, da ne budem jedina sa sarkastičnim tonom pošto mi se čini da šta god napišem tako zuči :)
    a ova rentabeg fora, mngo mi je smešno :)

    ReplyDelete
  6. yum! merry xmas !; *

    Can you follow me and write comment :)? if u want

    ReplyDelete
  7. First of all I would like to say superb blog! I had a quick question which I'd like to ask if you don't mind.

    I was curious to find out how you center yourself and clear your thoughts
    prior to writing. I have had a hard time clearing my
    thoughts in getting my ideas out. I do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be lost just trying to figure out how
    to begin. Any ideas or tips? Cheers!
    my page > knomo bags

    ReplyDelete