2012-03-01

omnia mea mecum porto


Sve svoje sa sobom nosim je deviza kojom se vodim kada pakujem torbu. Sve što mi dođe pod ruku bi moglo da zatreba, i kojekakve gluposti nosim za svaki slučaj, koji god to slučaj bio. Pokušavam da se rešim te loše navike, jer kada se u jednačinu doda i moj Nikon koji je u zadnje vreme moj stalni saputnik, dobije se jedna preteška torba. Ipak, ono što vidite na slici su manje-više neophodne stvari koje sa manjim varijacijama skoro uvek čine sadržinu moje torbe. Ključevi, telefon, novčanik i labelo su must, mislim da objašnjenja nisu neophodna. Agenda i olovka su uvek u torbi jer uvek nešto piskaram, bez iPoda ne umem da se vozim gsp-om (ozbiljno to mislim, izbezumim se ako sam sama i prinuđena da slušam tuđe razgovore). Naočare su obavezne ako postoji makar i najmanja mogućnost da bude sunčano, a karmini su tu tek tako da ih imam. I kao šlag na tortu časopis ili knjiga koju u datom trenutku čitam, ako torba nije već pretovarena.

When it comes to packing my bag, omnia mea mecum porto is my motto. I carry around lots of stuff just in case, whatever the case might be. That's a bad habit, and I'm trying to get rid of it, because when you add my camera to the equation, you get one heavy bag. However, what you see in the picture are the necessities, more or less, and that's what you can find in my bag almost everyday. Keys, cellphone, wallet and lip balm are a must, no need to explain why. Notebook and a pen are almost always with me, because I always write down my ideas, or information, or something like that. iPod is something that I can't survive without, especially when I have to use public transport. Sunglasses are a necessity if there's at least one ray of sunlight, and my lipstick are there just for the sake of being there. And, as a cherry on top, a magazine or book, if my bag is not too heavy yet.

Kisses
A.

24 comments:

  1. Nista laksa nije ni sadrzina moje torbe i stalno mi se cini da mi sve treba i dsvaki put sebi obecam da necu pretovarivati torbu..Razlika je samo u tome sto ne nosim ipod posto slusam neki cd u kolima :-)

    ReplyDelete
  2. Ni ja ne volim da slušam razgovore u prevozu!:)

    ReplyDelete
  3. Divnoooooooooo :)

    ReplyDelete
  4. Super post. Sve to nosim u torbi plus pod obavezno maramice i gumica/šnalica za kosu. Neukrotiva mi je kosa pa je gumica moj MUST :)

    http://beautyrollercoaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. da, da.. samo najneophodnije ali se to pravilo najcesce prekrsi :D

    ReplyDelete
  6. u tom sam fazonu plus jos par stvari za ne daj boze ;)

    ReplyDelete
  7. i ja isto!posleban like za novcanik!:)

    ReplyDelete
  8. jao razgovori u busu, pa još ako je međugradski, nikad kraja kao uz inat..
    meni je vrh kada mi se u torbi u istom trenutku nađu naočare, rukavice i kišobran :) a dešava se, pa prilično često, čim jesen postane hladnija:)

    ReplyDelete
  9. Meni su prvo za oko zapali karmini, lepe nijanse :)

    ReplyDelete
  10. Tako nekako to izgleda i kod mene! :)


    xoxo
    Antonia

    ReplyDelete
  11. I ja nosim mnogo toga u torbi za svaki slucaj a taj slucaj se desi samo ako ne ponesem te stvarcice - i tako svaki put.

    Razgovori na gradskom prevozu su tragikomicni, tako da je muzika uvek bolji izbor :D

    xx

    ReplyDelete
  12. Meni je najgore sto nosim neke stvari u torbi koje nikad ne koristim, a ledja me bole od tezine :)

    ReplyDelete
  13. lovely picture!

    xx
    Yvette

    Come join my give-away!
    www.afashionhouseofcards.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Potpuno te razumem za Gsp i slusanje tudjih razgovora! Bas onda kada zaboravim sluske kuci desi se da moram da slusam neki teski crnjak ili tuznu pricu... Jos gore od toga su poprilicno tupave klinke a razgovori su im takvi da me je sramota u njihovo ime! Uzas...
    Inace, u torbi ti je sve sto je neophodno :D ja ne bih znala sta da izvadim :))) sve ti treba - realno :D Slican nam je sadrzaj torbe :)

    ReplyDelete
  15. Bas svasta ima.Volim takve postove kada moram da zavijujem!!~~))
    Super blog pratim!!

    ReplyDelete
  16. Da, razumijem te. Svaki put kad si pomislim kako bi bilo kul nositi samo neki dnevni clutch, odustanem od te pomisli cim pocnem trpati sve ono sto mi ZBILJA treba :D

    ReplyDelete
  17. aww the pink nano!! i wish they made these! i regret giving mine away!

    ReplyDelete
  18. obozavam ove "what's in your bag" postove, a ovaj je bas super! :)

    ReplyDelete
  19. Nice post, and nice blog :)

    Have a nice evening, Marie.

    ReplyDelete