2012-10-12

going redhead, yes or no?



 photo taken from inspiremeplease.wordpress.com

Iako volim svoju kosu i njenu boju (i volela bih da je gusca ali tu se vec nista ne moze), s vremena na vreme prorade pundravci u meni i imam nezaustavljivu potrebu da nesto na njoj promenim. Obzirom da nemam nameru da je skracujem (opet), secem siske ili bilo sta slicno, mislim da je dosao trenutak da postanem crvenokosa. Vec duuuugo se premisljam u vezi toga. A posto sam cvrsto odlucila da blans mojoj kosi vise nikada nece prici ni blizu, kao logicno resenje namece se kana.
I dok ja nastavljam da vagam "dzindzer ili ne", volela bih da cujem i vase misljenje i eventualno iskustva i savete kada je kaniranje u pitanju.
:*
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Even though I really like my hair and its color, from time to time I have an urge to change something about it. And since I don't want to cut it or do anything like that, I think it's time to go redhead. If I do decide to take that step, I'll definitely use henna, because it doesn't damage the hair. While I'm contemplating whether I should do it or not, I would like to hear your opinion, and also if you have any expirience with henna, feel free to share it with me. I'm also looking forward to your advices.
:*

40 comments:

  1. Zashto da ne.. Bas bih volela da vidim kako ti stoji crvena. :) Ja sam se farbala kanom jednom i bio je totalni promashaj,boja je bila odvratna, ni priblizna onoj koju sam htela. Ali ja sam pogresila, jer nisam kupila ono sto mi je rekla frizerka. Tako da ako se odluchish,pazi sta kupujes i srecno. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sad si mi malo isprepadala o.O ali uvek sam oprezna sa tim stvarima, ko se jednom opece... :) hvala na savetu :*

      Delete
  2. ja sam nekidan bila kod svog frizera i u par rečenica me ubjedio da odustanem,a bila sam 100% sigurna da zelim postati crvenokosa...kad mi je rekao da moram blajhat cijelu kosu i da se moram farbati svakih 20-tak dana,te da kad budem htjela mijenjati boju opet moram pod blans da bi "ocistila" crvenu,pobjegla sam glavom bez obzira i ipak se odlucila za promjenu u obliku kratkih šiški...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, kad se ofarbas u tako jaku boju prefarbavanje posle je pakao... probaj sa kanom, ja tu opciju i razmatram upravo jer nema blansha u toj prici, a i ispira se brzo :)

      Delete
  3. Telepatija! Isto razmisljanje, isto premisljanje, i sada sam readhead :). Isto sa kanom sam uradila, prije par dana, imam tanku, jadnu kosu, pa prije kad sam se farbala samo mi je jos vise unisti. Sad sam uzela crvenu kanu, ali mi je ispalo tamno crveno jer mi je prirodno tamnija kosa. Na tvoju svjetliju ce biti jos crvenije. Jedva cekam da vidim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kanu si koristila? I kako se kosa "oseca" posle nje? :) i meni je kosa tanka i ne trpi farbe :/

      Delete
    2. Da kanu, i normalna mi je kosa, nije suva i to. Samo meni je tesko dobiti jako crvenu boju jer mi je prirodno tamna kosa. Mozda ce sledeci put piti jaca boja.

      Delete
  4. Ja sam bila narandzasta svojevremeno! Muke sam videla dok sam pronasla pravu farbu, pa sam na tom putu bila i plavicasta i crvena, ali sam na kraju sa Farkomovim farbama dobila pravu ridju! Koja je naravno bila prejaka i skoro pa unistila moje kovrdze! Tako da se vise nisam farbala! Ali, sad kad ti pomenu kanu... Hmmm, svakako sam za! Javi iskustva pa da se i ja opet ofarbam! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.S. Zaboravih da napomenem da se ta nijansa crvene koju sam dobila farbajuci se u ridje najteze posle prekrivala! I cak i sada su mi krajevi drugacije boje (mada sam se prefarbala u svoju boju na kraju, a od tad je proslo dve godine!), jer nisam stigla sve da osisam jos uvek... :-)

      Delete
    2. Bila sam i ja dzindzer jednom, greskom, boja je trebalo da bude pepeljasto plava... a kosa zali boze sprzena od blansha... najvise bih volela da budem sargarepa narandzasta al dzabe lepa boja ako je kosa unistena :) a za muke sa prekrivanjem znam iz iskustva drugarica :/ ako se ofarbam, bice svakako detaljan post o tome :*

      Delete
    3. Srecom pa je jos nisam blanshirala! I samo prvi put kad sam se ofarbala sam bila sargarepica, posle je bilo vise fluorescentno narandzasto, uzas jedan! :) A najjace od svega, kad sam se prefarbala cak u boju koja je za dva-tri tona tamnija od moje, imala sam neko presijavanje na maslinasto zelenkasto... :-D

      Delete
    4. Maslinasto zeleno o.O
      Zbog takvih katastrofa i strepim od farbi

      Delete
  5. ja kazem da! uvek sam za promene!

    ReplyDelete
  6. Ja navijam za ginger opciju, sigurno će ti dobro stajati!

    ReplyDelete
  7. Ja sam upravo uradila cokolada braon-crvenu kombinaciju, za pocetak, pa mozda odem u crvenije kasnije. Probaj neke prelive ako neces da stetis kosu, ja sam koristila Loreal Casting creme gloss 535- cokolada :) A imaju i 432 koja vise vuce na crveno :)
    Srecno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Razmatrala sam i prelive, hvala na savetu :) probacu prvo sa kanom, a posle toga, videcemo :)

      Delete
  8. Ja imam prirodno crnu kosu i do maja-aprila sam bila crvena, tj tamno crvena. Nisam se farbala sa kanom, vec sa farbom i to Syoss 5-29. Bez blansa, a videla se razlika. Ja nisam cula nista "lepo" o kani kad sam se raspitivala cime da se farbam, tako da nisam ni probala, pa ne mogu reci. Ali za ovo sto jesam, ako hoces svetliju nijansu - uzmi jaci hidrogen. Uz farbu dobijas 6%, tako da sam se ja uglavnom farbala sa 9% i tako jednom mesecno. Cinjenica je da se crvena boja ispira. To mozes da ocekujes. Kad sam odlucila da se vratim u crnu, bilo mi je dovoljno da se jednom (ili dva puta, nisam sigurna) prefarbam i nema vise crvene. Tako da meni nije bio problem da predjem iz crvene u neku drugu bez blansa.

    Srecno! Jedva cekam da vidim kako ce da ispadne :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cula sam i ja da se devojke zale na kanu, ali uglavnom one koje su pokusale u crno da se farbaju kanom... valjda necu napraviti neku katastrofu na glavi... hvala puno na savetu :***

      Delete
  9. Ne mogu da te zamislim kao crvenokosu, ali što da ne :)

    ReplyDelete
  10. Moja prijateljica je pokušavala sa kanom da pređe u crveno, mada je bila dosta tamnija crvena nego kad se koristi obična farba.
    Meni je prošle godine dunulo u glavu da probam crvenkasto, mada su se svi protivili, pošto sam taaamna smeđokosa, svašta sam isprobavala, na kraju sam pronašla Garnier Color Sensation 6.46 Red amber brown, i fenomenalna je! :) Boja je kao sa slike koju si postavila. :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je ta sa slike najlepsa, pored prirodne ridje :) al treba isprobati milion farbi dok ne nadjes pravu

      Delete
  11. ja sam za! znam da si ranije imala crvenkastu/narandzastu kosu i boja ti je savrseno stajala :) e sad za jako jako crvenu, nisam sigurna jer retko ko moze to da izgura. Oko farbanja, mozda imam mali savet ako se ne odlucis za kanu. U avgustu sam htela da prosvetlim moju plavu kosu ali sam se plasila da cu je unistiti, srecom napravila sam veliku "gresku" jer sam pomesala hidrogen,farbu i regenerator(Lorealova farba), ali se boja savrseno primila, a pritom nisam ostetila kosu! ubrzo zatim sam naletela na slican savet u nekim novinama, da ukoliko je farbamo celu, najbolje je da ubacimo i malkice balzama :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cula sam i ja negde za taj fazon sa balzamom :)
      A inace se i nadam da ce boja od kane ispasti kao ona koju sam imala, samo bez sprzene kose :)

      Delete
  12. js sam davno isprobala sa kanom i samo je pojacala moju boju i efekat je bio strava :) isprobaj brzo se ispira :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hocu definitivno :) to i jest dobra stvar kod kane, ako i ispadne lose, posle 2-3 meseca se potpuno ispere :)

      Delete
  13. Volela bih da te vidim crvenu ali oprezno sa kanom, ina je jako nepredvidljiva, mojoj drugarici se riđe nekako pretvorilo u smeđe :D
    Tako da je moj savet da se dobro raspitaš :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na savetu :* nista vise na kosu ne stavljam pre nego sto se doooobro raspitam, al mislim da sa kanom nema sta da podje po zlu....bar se nadam :)

      Delete
  14. Hi :)
    I would say yes, is such a nice color and looks wonderful in this time of the year.

    Love
    Lily
    http://aridehome.blogspot.pt/

    ReplyDelete
  15. Uh, ja nemam pojma o farbanju... Imam doduse zelju da uradim ombre ali se ne usudjujem pa toliko o tome!
    Jedino mi se cini da bi ti crvenkasta kosa lepo stajala jer imas svetao ten :D ali ovakva boja, kao na slici - znaci ridja, ne ona prava crvena ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takvoj boji kao sa slike se i nadam, nesto slicno sam i imala jednom (greskom doduse) i bilo je kul :)

      Delete
  16. Pazi sa kanom, iscitaj sto vise i informisi se...Ona jeste dobra za kosu jer je prirodna, ali treba da znas da posle kane ne mozes da prefarbas ili vratis prirodnu. Ono sto dobijes posle kane, to je to. Nema popravljanja dok ne osisas sve.

    ReplyDelete
  17. http://venomafashionfreak.blogspot.com/2011/11/kako-se-ofarbati-u-crveno-bez-ostecenja.html Moj recept :) I moj savet ti je da ako se odlucis za crveno, onda uradis odmah trajnom farbom. Pa ako ti se ne dopadne, mozes uvek u crno. :)

    ReplyDelete
  18. yes! i love it! i would do it if i wouldn't have blond hair - so hard to get back to that colour some day again... :)

    kissboombang.
    bonnie + kleid

    ReplyDelete