2012-02-09

Snow play

 

my darling and I <3

 These days, I dream about going to a mountain, skiing, drinking hot tea and mulled wine. It's easier to survive the freezing temperatures on a mountain. However, that won't happen this year, so I started digging through old pictures to remind myself of the beautiful life outside of the exam period. My exams are rescheduled for the end of the month, and I feel like the studying and the winter will never end.
One more thing that I wanted to tell you about - my snow boots. When the city is covered in knee high layers of snow, or even worse, when it all start to melt - I forget about fashion and just wish to wear something that will keep my feet warm and dry. That's why, two years ago, I went on a hunt for a pair of snow boots. Even though the functional side was more important to me, I also wanted them to be pretty. Since I couldn't find the Killah ones that I desperately wanted, I settled for these (The North Face). They are away from fashionable, but they at least have pretty vintage pattern. I only wear them when absolutely necessary and they do the job.

***

Pritisnuta jezivom hladnoćom i vanrednim stanjem, poslednjih par dana sanjarim o planini, skijanju, vrelom čaju i kuvanom vinu. Nekako je lakše podneti zimu na višim nadmorskim visinama. Nažalost, planinu neću videti ove zime, pa se tešim gledajući stare slike. Ispiti su mi odloženi za kraj meseca, i sve više mi se čini da se zima i ispitni rok nikad neće završiti.
U svakom slučaju, ono o čemu sam htela da pričam danas jesu zimske čizme. Imate li vi neke? Onako, ne preterano stajliš, već čisto funkcionalne. Iskreno, kada je grad prekriven snegom do kolena, ili još gore - kada sav taj sneg krene da se topi, sa uma potpuno smetnem modu i samo želim da obujem nešto u čemu mi se noge neće pokvasiti i smrznuti. Zato sam pre dve godine krenula u potragu za parom dobrih zimskih čizama. Iako mi je prioritet bila funkcionalna strana, nisam mogla potpuno da zanemarim estetiku. I pošto su mi Killah čizme koje sam toliko želela izmakle, odlučila sam se za ove (The North Face). Daleko od toga da su stajliš, ali diskretna vintidž šara je bila dovoljna da presudim u njihovu korist. Nosim ih samo kada je to apsolutno neophodno (a ovih dana je to često slučaj), a one sjajno služe svrsi.

Kisses
A.





26 comments:

  1. Ja se ovih dana secam provoda na planini, bas mi nedostaje..mnogo je lakse podneti hladnocu kada vozis snoubord...

    ReplyDelete
  2. zlatibor :)
    i sama imam isto folder starih zimskih slika da lakše preživim ovu zimu. a topljenje ne spominji, uh, pogotovo što najavljuju još snega, kao da ga nema dovoljno :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. to nam je za decembar i pola januara bez snega, sve se sada srucilo :/

      Delete
  3. I meni bas trebaju neke svrsishodne cizmice za zimu.. Ne volim one dzombaste sto ih danas svi nose, nekako su mi suvise napadne. I ja se nadam da ce se zima uskoro zavrsiti, jedva cekam prolece :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ne volim ni ja te dzombaste, nekako su mi u fazonu nafuranih klinki :/
      ohhh, prolece...... :)

      Delete
  4. Za mene je odlazak na planinu potpuno besmislen jer ne znam da skijam i sve vreme samo kukam koliko mi je hladno,pa maštam o nekoj egzotičnoj destinaciji i moru ovih dana.Funkcionalne čizme ne posedujem,nisam uspela da pronađem ni jedne koje ne propuštaju:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ja sam blesavi optimista koji pokusava u svemu da nadje nesto lepo, pa i u zimi :)
      ove moje ne propustaju, sigurno i medju novijim modelima ima nekih koje ne propustaju :*

      Delete
  5. prava uživancija na snijegu :D KRASNO :)

    http://worldisrunway.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Uživaš na snegu :)
    Meni nisu odloženi ispiti i u prvi mah je bilo ono klasično studentsko: "A neee, svima su odloženi zašto ne i nama, nije fer", a onda sam shvatila da je i to ok, agonija će se brže završiti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tako sam i ja reagovala kad su drugim fakultetima odlozili, a nama ne, kad su izdejstvovali i kod nas, shvatila sam da ce rok veeecno trajati :)

      Delete
  7. Smrzla sam se kada sam te videla da lezis na snegu. :D

    ReplyDelete
  8. Ponekad, ali baš rijetko, snijeg može biti zanimljiv!;) Super su fotke! Inače, ja nemam prave, funkcionalne, zimske čizme. Ali mama ima gomilu a ja sam naučila da vješto pozajmljujem...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, i ja 'vesto' pozajmljujem mamine stvari, ako pod time mislis da mama ne zna da si nesto pozajmljivala ;)

      Delete
  9. wow! such beautiful pics!!!
    following you now :) would you like to follow back? :))
    kisses
    G.


    THE CIHC
    THE CIHC FAN PAGE ON FB

    ReplyDelete
  10. Nisam znao da je ovako lepo na Zlatiboru, ja sam jedan od onih koji skijasa sa Kopaonika pa nikako da dam piliku Zlatiboru! Ali prelepe su slike!

    http://style-trigger.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ma i ja ceo zivot skijam na Kopu, zlatibor nema neke staze, mozda za klince pocetnike... ovo je bio samo kratak odmor, nisam skijala tamo :) ali jeste lepo

      Delete
  11. amazing photos!!! i adore your boots they look so cozy!!
    I'm loving your blog, thanks for leading me here. I'm your new follower.
    kisses
    Pau

    ReplyDelete
  12. prvoo luuuda si za to valjanje po snegu
    ja sam razvila alergiju na sneg :) mislim da ga nisam ni dodirnula :D
    a drugo koliko su super fotke izgleda kao da ste na nekom belom kraju sveta :)

    ReplyDelete
  13. Hey! hvala ti na komentaru na mom blogu, fotografije su super, pratim te! xx

    ReplyDelete
  14. Andjelak pravi!:) Hocu i ja na Zlatibor!:)

    ReplyDelete
  15. great snowy pictures!! a lot of snow...:)

    ReplyDelete