2014-08-06

kako sam pobedila akne



Pre otprilike godinu ipo dana, objavila sam post u kome sam opisala svoju rutinu u nezi lica. Po objavljivanju tog posta, usledili su mahom slični komentari od više meni bliskih osoba - na konto toga kako koristim previše proizvoda. To me je navelo da se malo zamislim nad svojim navikama i na kraju ih i korigujem prelaskom u drugu krajnost. 

Kao neko ko se godinama pati sa bubuljicama, nema kreme i preparata i marke medicinske kozmetike koju nisam isprobala, i ništa nije napravilo bitnu (ili bilo kakvu) razliku. Da napomenem, moje stanje nije bilo teško, ali je bilo dovoljno loše da me čini nesigurnom ukoliko nemam šminku na licu. Zato se moja potraga za rešenjem nastavljala, a gorepomenuta druga krajnost značila je da probam jedino što do tada nisam - da ostavim lice na miru i negujem ga nečim hranljivim. Moja nega se tada svela na Dove sapun i običan pantenol u kremi. Bukvalno, samo to i ništa drugo. Stanje se donekle popravilo, koža lica mi nije više izgledala ispijeno i sparušeno, ali i dalje se redovno dešavalo da mi lice bukne i da moraju dani da prođu da bi se smirilo.

Taj režim nege očigledno nije bio savršen, ali je bio bolji od svega do tada isprobanog te sam ga se držala narednih godinu i koji mesec. Sve dok, sredinom maja ove godine, nisam naišla na Branin post pod nazivom 'Kako mi je Effaclar spasio lice'. Naslov me je, naravno, zaintrigirao, posebno uzevši u obzir da dolazi od nekog poput Brane. Uredno sam sve iščitala, napravila spisak i zaputila se u apoteku. Za početak sam kupila samo kremu, Effaclar Duo+, radi probe. Kako je prvi utisak bio dobar, posle par dana uzela sam i gel za umivanje, a ostatak arsenala, micelarne vode itd. sam odlučila da preskočim - i dalje se držim jednostavnosti u nezi.

Effaclar Duo+ krema je za mene revolucionarno otkriće! Ne isušuje ni najmanje (moja koža je normalna ka mešovitoj, sa masnom T-zonom koja lako prosija), lepo neguje, i ono što je najbitnije - trajno eliminiše bubuljice kao i tamne fleke od nekadašnjih bubuljica. Lice mi se, naravno, prosija posle par sati, ali minimalno. Za tri meseca, koliko je koristim, i to jednom ili dvaput dnevno, kako kad, još nisam potrošila prvu tubu, a koža mi je u mnogo boljem stanju. Kad kažem u mnogo boljem stanju, to znači da tu i tamo imam poneku bubuljicu, ali zapaljenja su u potpunosti nestala, kao i fleke, a bubuljice koje se eventualno i pojave nestaju bez traga za 2-3 dana. Posebno sam ponosna na činjenicu da na slikama iz prethodnog posta, osim maskare, uopšte nemam šminku na licu! Ako mene pitate, to je dovoljno da svakome ko ima slične probleme kao ja preporučim da proba ovu kremu. 

Gel za umivanje sam po sebi nije ništa posebno. Očekivala sam da će pospešiti delovanje kreme, međutim nikakvu promenu nisam videla, pa sam odlučila da ga koristim dok ga ne potrošim, i da ne ponavljam kupovinu. Miriše vrlo blago na cvet kamilice, dok krema ima potpuno neutralan miris.

Na kraju bih samo naglasila, da ovu priču delim sa vama kako bih eventualno nekome pomogla, jer da nije bilo Braninog posta, verovatno ne bih isprobala ovu kremu. Dobre vesti treba širiti :). Vrlo dobro znam koliko problemi sa aknama mogu biti mučni, i zato će mi biti jako drago ako bar jednoj osobi pomognem. Post nije sponzorisan, sve što sam napisala je moje lično mišljenje i iskustvo. Dala sam proizvodu dosta vremena da se pokaže pre no što sam ga ikome pomenula, ali i dalje postoji mogućnost da neće svakome odgovarati kao meni.

Volela bih da čujem vaša iskustva sa ovim proizvodima, kao i bilo kojim drugim koji su vam pomogli u borbi sa aknama.

Budite mi dobro!
A. <3>

10 comments:

  1. I meni su ova 2 proizvoda potpuno spasila lice, samo što meni baš odgovara gel za umivanje i njega kupujem iznova proteklih godinu dana, a krema mi služi više kao tretman za problematična mesta jer baš isušuje i potrebna mi je hidratantna krema preko, ali moja koža je suprotna od tvoje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i mene je brinulo to, posebno sto sam procitala da se dosta devojaka zali na to da krema jako isusuje, medjutim ovo su proizvodi za masnu kozu, i meni krema odgovara kao da je za mene pravljena :) u svakom slucaju, drago mi je da cujem da su ti ovi proizvodi pomogli :)

      Delete
  2. Koliko kosta ta krema? :)

    ReplyDelete
  3. Bukvalno isto govore i sestra, i decko! :D
    On koristi tu kremu vec godinama, a ona sigurno pola godine :)

    ReplyDelete
  4. i love la roche-posay! I use some of their products - sensitive skin's best friend!
    www.lettersimpromptu.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. Neizmerno mi je drago da si jedna u nizu devojaka koje su sa nakon pomenutog posla javile sa sličnim utiscima! Presrećna sam zvog svake od vas koliko sam bila srećna i zbog sebe nakon samo par nedelja korišćenja Effeclar kolekcije i prvih rezultata. I dan danas je koristim istim tempom i nemam nameru da prestanem jer je reč o čistoj magiji! Bravo i uživaj maksimalno u rezultatima svoje male borbe! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mozda zvuci preterano, ali jeste cista magija, barem za mene jeste :) a tebi beskrajno hvala na deljenju te price, nadam se da znas koliku si mi radost donela :)

      Delete